HOSPITALITY_SOCHI RESORT 01.jpgHOSPITALITY_SOCHI RESORT 02.jpgHOSPITALITY_SOCHI RESORT 03.jpgHOSPITALITY_SOCHI RESORT 04.jpgHOSPITALITY_SOCHI RESORT 05.jpgHOSPITALITY_SOCHI RESORT 06.jpgHOSPITALITY_SOCHI RESORT 07.jpgHOSPITALITY_SOCHI RESORT 08.jpg
Victory Reconstruction

The complex plan to reconstruct the former sanatorium Pobeda (Victory) in Russia’s Sochi seaside resort is a project that implies a complete renewal of the territory, the total area of the plots under construction growing fourfold. As a result, the ramshackle wooden huts will get replaced by a modern holiday hotel with a proprietary health and recreation facilities.

The layout of the site project has been prompted by the local landscape, with a pronounced level difference – up to 73 metres above the sea level at the highest point.  Here, close to the entrance group from the side of Novorossiysk Motorway, the main building of the seaside resort will be erected.  The arched eight-storied building dominates the skyline and offers a spectacular view of the sea. The building is complete with 82 hotel rooms, offices, administrative premises, health and recreational facilities. A two-storied round volume with a conference hall and a restaurant is attached to the main building from the right.

The three-storied healthcare building nearby also boasts round shapes. The facility is slightly lower than the main building and is compositionally connected to it with an abat-jour-like shed.

The facility accommodates a swimming pool with adjustable depth, a separate jacuzzi, a locker room with showers and bathrooms, saunas, a gym and a bar to seat 25 guests.

One step down and you find yourself amid four cottage-type guest houses, two storeys with a basement floor and balcony. The basement floor houses a garage, a boiler room, a storeroom, a sauna, a swimming pool and a billiards room.

Fitted within the limits of the ground floor  are an entrance hall, a kitchen, a study, a dining room and a living room with a fireplace, the first floor and the attic are reserved for guest accommodations.

Closer to the water’s edge there is a healthcare and R&R building. The arched two-level volume with attic floors joins the retaining wall. The place is intended for procedure units, offices and auxiliary premises. A regular park and an open-air sports ground constitute the lower frontier of the seaside resort centre. Below there is a railway track alienation zone with an underpass that leads to the coast and the beach.

The resort centre steps down two the sea along four terraces interconnected by means of a serpentine road, which descends between the green vegetation and the retaining walls.

Bulging outwards or inwards in relation to the seacoast, semicircle is used here as the major architectural line. In both cases the artistic trick adds visually to the facades that face the sea, while the level difference offers spectacular view perspectives from each building. The landscape solution prompted by the natural relief of the location is fairly traditional, offering the most comfortable conditions both for the guests and the staff.